Bewustwordings Campagne

Voor mijn eindexamen opdracht moest ik een bewustwordingscampagne bedenken / ontwerpen.

Het thema wat daaraan hing was: Sport & Bewegen. In Nederland zijn er namelijk steeds meer mensen met overgewicht of zelfs obesitas. Het aantal groeit steeds harder en het komt ook steeds vaker voor op jonge leeftijd. Tijd om hier iets aan te doen!

Mijn concept was: The reason why

Veel mensen gaan sporten om af te vallen. Dat betekend dus dat het eigenlijk al te laat is. Doordat je gaat sporten met de reden ‘afvallen’ zal je niet meer gaan als je doel is bereikt.

Het doel van de campagne is dus om een andere reden en motivatie te laten zien, waarom je zou moeten bewegen en hoeveel positieve dingen je er voor terug krijgt naast afvallen.

Kleuren uitleg:

Neon en felle kleuren zijn stimulerend en energiek. Door een vleugje er aan toe te voegen in een grote ruimte geef je de mensen een energy boost gedurende workouts.


Groen is de kleur van balans en harmony. Het symboliseert natuur, en echt een kleur waarvan je tot rust komt. Het is ook een kleur van groei. Als je opzoek bent naar gezondheid, rust en stress verlichting dan is groen en perfecte kleur. Geel wekt vrolijkheid op en zorgt voor een positieve associatie.


Hieronder zie je de overige uitleg van de campagne en de uitingen:Wat vond jij van deze bewustwordings campagne?

Ben jij benieuwd naar welke projecten ik nog meer heb gemaakt tijdens mijn studie op het SintLucas? Check dan de gerelateerde berichten hieronder.


December 2020

13 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven